Feestelijke verhuisdag bij Noorderbreedte Friesma State in Grou

18 juni 2024

Vandaag 18 juni was een feestelijke dag bij Friesma State. De eerste zeven bewoners verhuisden naar hun nieuwe appartement op de begane grond bij onze woonzorglocatie. Een van de bewoners knipte samen met onze bestuurder Martin Kirchner symbolisch het lint door.

Nieuwe appartementen voor nog betere zorg
In Friesma State bieden we zorg aan mensen met een vorm van dementie en met de ziekte van Huntington. Om nog betere zorg te kunnen bieden aan deze specialistische doelgroep, realiseren we op de begane grond van het gebouw veertien nieuwe appartementen en twee buurtkamers. Deze zijn specifiek voor bewoners met de ziekte van Huntington. Hierdoor kunnen zij zo zelfstandig mogelijk wonen in een veilige omgeving die hen ondersteunt in het dagelijkse leven. In de buurtkamers kunnen de bewoners elkaar ontmoeten, een krantje lezen, meedoen aan diverse activiteiten en met elkaar eten.

Verder met de laatste verbouwingsfase
Vervolgens start de laatste fase van de verbouwing: het aanpassen van de huidige afdeling it Leechlân op de begane grond. Daar komen nog zeven appartementen en een huiskamer. Naar verwachting kunnen de andere zeven bewoners met de ziekte van Huntington eind 2024 daar gaan wonen. Kijk op onze website voor meer informatie over de mogelijkheden bij Friesma State. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice of bel via 058-2803030.