Nieuwe versoepelingen vanaf woensdag 7 juli

De situatie rondom corona is onder controle. Het aantal besmettingen is laag en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. En dat betekent dat we bij Noorderbreedte sneller kunnen versoepelen. Vanaf woensdag 7 juli gelden nieuwe richtlijnen voor het dragen van een mondneusmasker.

Wat houdt de versoepeling in?

  • Omdat er voor de bewoners een beperkt risico is om besmet en ziek te worden, hoeven de zorgmedewerkers en bezoekers geen mondneusmasker meer te dragen.
  • Wel houden zorgmedewerkers in je contact met de bewoners, bezoekers en collega’s zoveel mogelijk rekening met de geldende 1,5 meter afstand. Maar soms lukt dat niet, bijvoorbeeld als er zorg wordt verleend. Het mondneusmasker hoeft ook in deze situaties niet meer te worden gedragen.

Wanneer wel een mondneusmasker?

  • Het dragen van een mondneusmasker mag wel. Iedereen maakt hierin zijn eigen afweging.
  • Ook bewoners kunnen zorgmedewerkers vragen om toch een mondneusmasker te dragen.
  • Bij isolatie, quarantaine, contact met iemand met corona of klachten, luchtwegklachten wordt er ook een mondneusmasker gedragen. Pas als er sprake is van het feit dat er geen corona is, mag het mondneusmasker af.

Voorwaarden aan versoepelingen
Aan de genoemde versoepeling is een aantal voorwaarden verbonden, zoals vastgesteld door het kabinet en het RIVM:

  • Iedereen die klachten heeft of in contact is geweest met iemand met corona, laat zich testen en bezoekt anderen niet. Ook het testen en isoleren van bewoners blijft bij klachten nodig.
  • Er geldt een quarantaineplicht bij onder meer terugkomst uit een risicogebied en na een nauw ontact met een coronapatiënt.
  • Bezoek desinfecteert de handen bij binnenkomst en vertrek. Hoesten/niesen doet iedereen in de elleboog of in een papieren zakdoek. Er worden geen handen geschud en er geldt een anderhalve meter afstand.

Bij Noorderbreedte Revalidatie is de situatie anders. Doordat er steeds nieuwe cliënten komen die nog niet gevaccineerd zijn, is de vaccinatiegraad bij Noorderbreedte Revalidatie op dit moment nog veel lager. Noorderbreedte Revalidatie volgt het MCL beleid en blijven binnen de 1,5 meter mondneusmaskers dragen.

Bezoekregels
Wij zijn blij dat we weer versoepelingen kunnen doorvoeren. Dat is fijn voor onze bewoners en voor hun naasten. Kijk op de pagina ‘Coronavirus (COVID-19)’ voor uitgebreide informatie over de bezoekregels.

Heeft u nog vragen?
Neemt u dan contact op met onze Klantenservice via telefoonnummer 058 – 280 30 30. Of u kunt een e-mail sturen naar klantenservice@nb.nl.