Nieuwe coronamaatregelen vanaf zaterdag 6 november

In het hele land loopt het aantal coronabesmettingen weer op, ook in Friesland. De Rijksoverheid heeft tijdens de persconferentie op dinsdag 2 november daarom weer een aantal maatregelen aangescherpt. Als zorgorganisatie volgen wij deze maatregelen. Vanaf zaterdag 6 november dragen alle bezoekers, medewerkers en vrijwilligers een mondneusmasker gedurende het gehele verblijf binnen onze zorglocaties. Ook het houden van 1,5 meter afstand en de overige basisregels blijven belangrijk. Dit doen we om onze bewoners en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen het virus. Lees verder voor meer uitgebreide informatie.

Let op: Bij Noorderbreedte Revalidatie in Leeuwarden is de situatie anders. Daar volgen we het MCL beleid. Heeft u vragen, stel ze gerust op de locatie.

Aantal besmettingen neemt toe
We zien al even dat het aantal besmettingen in Friesland weer oploopt. Friesland wordt nu aangeduid als “ernstig gebied”. Ondanks de hoge vaccinatiegraad hebben we helaas ook binnen Noorderbreedte weer met besmettingen te maken. Wanneer bewoners besmet zijn met het coronavirus heeft dat grote gevolgen voor bewoners, hun naasten en medewerkers. Ondanks de vaccinatie kunnen onze bewoners, die vaak een kwetsbare gezondheid hebben, behoorlijk ziek worden. Medewerkers raken besmet en kunnen niet meer werken, afdelingen gaan in isolatie of in quarantaine. Dit zorgt ervoor dat we als zorgorganisatie het beschermingsniveau weer gaan verhogen.

Wat betekent dat?
Om elkaar zo veel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus en een bezoek aan onze woonzorglocaties veilig te houden, voeren we vanaf zaterdag 6 november de volgende maatregelen door:

  • Alle bezoekers aan één van onze woonzorglocaties dragen gedurende het gehele bezoek een chirurgisch mondneusmasker. Deze kunnen zij bij de ingang van onze woonzorglocaties pakken.
  • Al onze medewerkers en vrijwilligers dragen een chirurgisch mondneusmasker. Zij droegen al een mondneusmasker wanneer afstand houden niet mogelijk was. Maar nu dragen zij deze continu.

Basis regels blijven belangrijk

  • Iedereen die klachten heeft of in contact is geweest met iemand met corona, laat zich testen en bezoekt onze woonzorglocatie niet. Ook als hij/zij gevaccineerd is.
  • Desinfecteer de handen bij binnenkomst en vertrek.
  • Hoesten/niesen in de elleboog of in een papieren zakdoek.
  • Schudt geen handen.
  • Houdt 1,5 meter afstand. Geef elkaar de ruimte. Ook in de restaurants, op die manier is het niet nodig om met een coronatoegangsbewijs te werken.

Meer informatie
Gelukkig blijft een bezoek aan onze woonzorglocaties gewoon mogelijk. Daar zijn wij heel erg blij mee en tegelijkertijd ook heel zuinig op. Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neemt u dan contact op met uw contactverantwoordelijke op de locatie of met onze Klantenservice. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 058 – 280 30 30 of via klantenservice@nb.nl.