Nieuwbouw – Nieuw Toutenburg

Je kunt een feestje geven bij het slaan van de eerste paal. Of een feest geven bij het opleveren van een nieuwe locatie. Wij doen het graag anders, we vieren feest om onze rijke geschiedenis af te sluiten door de boekoverhandiging van ‘Een Thuis’. We kijken samen uit naar de toekomst. Het boek ‘Een Thuis’ staat bomvol levensverhalen van onze bewoners, naasten en medewerkers. Een exemplaar is in plastic gegoten en dient straks als fundament voor de nieuwbouw van Toutenburg.


Foto: Saskia van Opijnen en Bert Renkema bij het boek ‘Een Thuis’ in plastic gegoten, die later ingemetseld wordt bij de nieuwbouw.

Blik op de toekomst
Op deze pagina houden we u graag in vogelvlucht geïnformeerd over de onderwerpen waar we op dit moment (achter de schermen) mee bezig zijn:

  • Vrijdag 24 november hebben we een feestelijke bijeenkomst gehad in Nieuw Toutenburg waar onze geschiedenis werd vastgelegd in een prachtig boek ‘Een Thuis’ en doormiddel van een foto expositie. Jan van der Wielen (bouwmanager) was deze middag en avond aanwezig met een informatieruimte over de nieuwbouw.
  • Er zijn overleggen met de gebruikersgroep over een aantal zaken zoals rookbeleid/voorzieningen, ruimte-indeling van ons ontmoetingscentrum en dergelijke;
  • Regelmatig gaan we langs bij de gemeente om ze goed te informeren over de nieuwe plannen
  • De stuurgroep is de laatste tijd veel bij elkaar geweest, omdat de nodige zaken klaar moeten zijn aan het eind van de periode van het (voorlopig ontwerp). Eind november zal de fase naar het definitieve ontwerp ingaan. Zaken die de laatste tijd veel aandacht gevraagd hebben zij o.a: indeling ontmoetingscentrum, inrichting terrein, maar ook zaken als: hoe ga je om met afval, opslag verpleeghulpmiddelen, indeling keukens, etc.
  • In november hebben we selectiegesprekken gehad met verschillende aannemers. De bedoeling is dat we één aannemer selecteren dat bedrijf gaat samen met Noorderbreedte, Nieuw Toutenburg en CQ-living het definitieve plan maken.
  • Als alles volgens planning verloopt, is de nieuwbouw in de nazomer van 2019 gereed. Voordat u er erg in heeft is het al zover!
  • Er staan nog een aantal besluiten op onze kalender die we moeten nemen om de ervoor te zorgen dat het een toekomstbestendige locatie wordt waar iedereen met plezier kan wonen en werken. We bouwen niet vanuit een visie op zorg, maar vanuit een visie op wonen, waar onze bewoner centraal staat.

Vragen over nieuw(bouw) Toutenburg?
Neem gerust contact met ons op. Jan van der Wielen is projectleider rond de nieuwbouw voor Nieuw Toutenburg en weet inhoudelijk veel over dit project. U kunt een e-mail sturen naar: J.vdWielen@vgb.znb.nl

Nieuwbouw Nieuw Toutenburg