Nieuwe Naam Nieuw Mellens

De nieuwbouw wordt natuurlijk de nieuwe locatie van Nieuw Mellens. Maar eerlijk is eerlijk, bij een nieuw pand hoort een nieuwe naam. Het nieuwbouwproject kreeg als werknaam de naam Zuidlanden. Op de een of andere manier kan die naam wat ons betreft beter. Daarom nodigden we iedereen uit om een naam te bedenken die past bij de wijk, de bewoners en Noorderbreedte.

Genomineerd
Ideeën konden worden ingestuurd tot 25 oktober. Alle inzendingen werden bekeken door een speciale commissie met daarin een vertegenwoordiging van bewoners (cliëntenraad) en medewerkers. Zij selecteren 2 namen:

  • Eminga State
  • Jabikshof

Van 16 november tot en met 6 december kon er door bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers gestemd worden. En met ruim 70% van de stemmen is er een overduidelijke winnaar. De nieuwe naam van de nieuwbouw van Nieuw Mellens is:

Hiermee is Krista Visser de winnaar en zij ontvangt een bon voor een diner-voor-2 bij Hotel Van der Valk Leeuwarden. Van harte gefeliciteerd!

Krista woont met haar gezin in Goutum-sud. Via Facebook zag ze de oproep om mee te denken over een nieuwe naam. Zij koos voor de naam Jabikshof vanwege de verbinding met de historie van de plek en de wijk. “Toen wij hier kwamen wonen dachten we allemaal dat onze wijk Jabikswoude zou gaan heten. Het werd toch Goutum-sud. Dat vonden we jammer maar met de komst van Noorderbreedte Jabikshof komt die mooie verwijzing naar deze plek toch weer terug.” Ze verheugd zich op de komst van de bewoners. “Er wonen hier in de wijk heel veel jonge ouders met kinderen. Ik kijk er naar uit dat de bewoners van Nieuw Mellens hier straks wonen. Dan hebben we meer diversiteit in de wijk en dat is van grote waarde voor de leefbaarheid.”