Onze visie

U kunt bij Noorderbreedte uzelf zijn, in een periode dat u afhankelijk bent van zorg.

U bent de expert. U weet namelijk het beste wat belangrijk voor u is en wat u wilt en kunt. Wij luisteren graag naar uw levensverhaal. Wie bent u en wat was en is voor u belangrijk? Welke mooie of dierbare herinneringen heeft u? Wat doet u graag en waar houdt u juist niet van? Hoe meer we van u weten, hoe beter we kunnen aansluiten bij uw wensen.

Familie, vrienden en kennissen zijn een onderdeel van uw leven. Wij betrekken hen zoveel mogelijk bij een plezierige en waardevolle invulling van uw dag. Vanzelfsprekend allemaal in overleg met u. Ook al is het anders dan thuis en zijn er soms ook verdrietige momenten. Met de zorg en aandacht van onze gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers bent u bij ons in goede handen.

“Hoe meer we van u weten, hoe beter we kunnen aansluiten bij uw wensen.”

Muziek en dementie
Muziek heeft een positieve werking op mensen met dementie. Door het luisteren naar muziek en zelf mee te zingen komen herinneringen terug. Muziek zorgt voor ontspanning, veiligheid, contact en herkenbaarheid.Onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich – samen met de naasten van bewoners – op verschillende manieren in voor een goede en plezierige invulling van de dag van mensen met dementie. Daarbij speelt muziek vaak een waardevolle rol.

Zie in onderstaand filmpje wat muziektherapie voor iemand met dementie kan betekenen.