Dagcentrum

Nieuw Mellens heeft twee dagcentra, Het Trefpunt en De Trochgong. Beide zijn bedoeld voor mensen met dementie in al zijn vormen en gedragingen en die eventueel zorg nodig hebben. De dagcentra zijn er om een gezellige- en actieve dag te beleven. U kunt er voor kiezen om één of meerder dagen er naartoe te gaan. Zo’n dag duurt van 9:30 uur tot 16:00 uur. U kunt van de dagen hier verwachten dat het voor afwisseling zorgt, dat u zich vermaakt en dat het structuur biedt.

De dagindeling is bij beide dagcentra grotendeels hetzelfde. U wordt ontvangen met koffie en thee, daarna is er een ochtendactiviteit. Rond 12.00 uur is er een lunch, hierna kunt u even rusten en ontspannen als dit nodig is. Rond 14.30 uur begint een groepsactiviteit. Bij deze activiteiten kunt u denken aan film- of muziekactiviteiten. U kunt zelf beslissen of u deel wilt nemen aan de activiteiten. Ook kunt u een kijkje nemen bij de dieren, er zijn aanhalige katten en een dierenweide met geitjes.

Het Trefpunt

Het Trefpunt is bedoeld voor jongere mensen van tussen de 40 en de 65 jaar. Bij Het Trefpunt kunt u gebruik maken van de aanwezige computers, de werkplaats voor onder andere timmerwerk en verven van de gemaakte werkstukken. Verder wordt er door een aantal mensen klaverjas gespeeld, gebiljart of gefietst op een duofiets. U kunt hieronder de brochure downloaden voor meer informatie over Het Trefpunt.

De Trochgong

De Trochgong is bedoeld voor ouderen. U kunt gebruik maken van voorzieningen zoals het biljart en een werkplaats waar u kunt klussen. Verder worden er activiteiten gedaan zoals fietsen op de duofiets, spellen (zoals rummikub), winkelbingo, sjoelen, muziek luisteren of maken. U kunt hieronder de brochure downloaden voor meer informatie over De Trochgong.