Nieuwbouw woonzorglocatie ‘Zuidlanden’ in Goutum Súd gestart

14 juli 2020

In de wijk Goutum Súd in Leeuwarden is de bouw van woonzorglocatie ‘Zuidlanden’ officieel gestart. Hierbij waren vertegenwoordigers van de toekomstige bewoners en medewerkers van Noorderbreedte aanwezig. ‘Zuidlanden’ is een woonzorglocatie ‘nieuwe stijl’. Aan de buitenkant is straks niet te zien dat het om een woonzorglocatie gaat. Elk huis biedt plaats aan 16 bewoners, die lijden aan een vorm van dementie. De inrichting van de woningen ondersteunt onze zorgmedewerkers om bewoners iedere dag een waardevolle dag te bezorgen. De planning is dat onze bewoners kerst 2021 in hun nieuwe woning vieren. De bewoners van Nieuw Mellens hebben de start van de bouw al gevierd met taart bij de koffie en thee.

Iedere dag een waardevolle dag
De woonzorglocatie ‘Zuidlanden’ biedt straks plaats aan de 96 bewoners van het huidige Nieuw Mellens, aan de Borniastraat in Leeuwarden. Dit gebouw is verouderd en kan niet zomaar worden aangepast. Bovendien ligt Nieuw Mellens op een onrustige locatie, pal naast het ziekenhuis. Voor Noorderbreedte genoeg redenen om nieuw te bouwen op een andere locatie. Met de nieuwbouw werken we verder aan de ambitie om de zorg zo dicht mogelijk bij de wensen en behoeften van onze bewoners te organiseren en van iedere dag weer een waardevolle dag te maken.

Passend bij de wijk
De nieuwbouw wordt helemaal in de stijl gebouwd van de wijk Goutum Súd. Aan de buitenkant zal niet zichtbaar zijn dat het een woonzorglocatie is. Elke ‘huis’ van de woonzorglocatie krijgt een eigen voordeur. Achter deze voordeur zijn twee woningen, voor elk acht bewoners. Onze bewoners beschikken straks allemaal over een woon- en slaapstudio met eigen badkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer met serre, een veilige binnentuin en voldoende ruimte om vrij in te bewegen. Met veel aandacht voor het creëren van een huiselijke sfeer en aanbieden van activiteiten die bijdragen aan een zinvolle en fijne invulling van de dag. Het ontwerp en de inrichting van ‘Zuidlanden’ zal dat maximaal gaan ondersteunen. We zetten ook volop in op ontmoetingen en samenwerking met bewoners en bedrijven uit de wijk.

Samenwerking met vastgoedpartner
Voor de financiering van de nieuwbouw werkt Noorderbreedte samen met een strategisch vastgoedpartner. De bouw wordt gefinancierd door het Apollo Zorgvastgoedfonds dat zich richt op samenwerkingen met zorgaanbieders en beleggers voor lange termijn. Op die manier kan worden voorzien in de toenemende vraag naar betaalbare en duurzame zorghuisvesting. Noorderbreedte huurt straks het gebouw en levert de benodigde zorg. Zo doet iedereen waar hij het beste in is en zorgen we samen voor het beste van de zorg.

We houden u op de hoogte
Natuurlijk duurt de bouw nog wel even en de verhuizing laat ook nog lange tijd op zich wachten. Maar Noorderbreedte is blij dat de bouw nu echt is begonnen. U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen via deze website van Nieuw Mellens.