Nieuwbouwplan Nieuw Mellens

Juli 2020

Woonzorgcentrum Nieuw Mellens verhuist naar Goutum Súd in Leeuwarden. Met de bouw van een nieuw woonzorgcentrum met projectnaam De Zuidlanden geeft Noorderbreedte uitvoering aan haar ambitie om de zorg zo dicht mogelijk bij de cliënt te organiseren en om voor de cliënt van iedere dag een waardevolle dag te maken. Er wordt veel aandacht besteed aan een sfeervolle, huislijke inrichting zoals ieder mens dat thuis ook gewend is. Iedere bewoner krijgt bovendien een eigen woon-/slaapstudio met eigen badkamer.

Begin 2020 zal de bouw van het nieuwe Nieuw Mellens van start gaan. Ook hier komt woonruimte voor 96 bewoners, allemaal met een eigen woon-zorgstudio en een eigen badkamer, geheel aangepast aan de eisen van deze tijd en de wensen van bewoners. De nieuwbouw vormt een integraal onderdeel van de wijk. Aan de buitenkant zie je niet dat het een zorgcomplex is. Ieder “huis” krijgt een eigen voordeur. We gaan zoveel mogelijk op in de wijk door samenwerking te zoeken met de inwoners en omliggende partijen.

Tijdlijn

  • juni 2019 informeren medewerkers en vrijwilligers
  • juli 2019 informeren omwonenden
  • maart 2020 omgevingsvergunning verleend. Ligt tot 28 april ter inzage bij de gemeente Leeuwarden.
  • mei 2020 start voorbereiding bouw

Ik wil wonen in een huis dat ik herken, waar ik een gevoel van vrijheid krijg. Een huis dat naar mijn smaak is ingericht. Dat maakt dat ik me thuis voel.

Wilt u graag op de hoogte blijven van het verloop van dit project? Houd deze pagina dan in de gaten.