Mondkapje verplicht voor medewerkers en bezoekers

In het hele land en ook in Friesland neemt het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken helaas weer toe. Dat geldt eveneens voor de besmettingen binnen Noorderbreedte. Op verschillende locaties zijn een aantal bewoners besmet en er zijn ook een aantal medewerkers positief getest op corona. Uiteraard willen we onze bewoners, cliënten, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers zo veel mogelijk beschermen tegen het coronavirus. Daarom treffen we nieuwe maatregelen.

Medewerkers
Vanaf maandag 28 september dragen al onze medewerkers en vrijwilligers zo veel mogelijk een chirurgisch mondneusmasker. Zij dragen dit in ieder geval wanneer zij zorg verlenen/behandelen binnen 1,5 meter van de bewoner of cliënt.

Bezoekers en leveranciers
Vanaf dinsdag 29 september verzoeken we alle bezoekers en leveranciers van onze woonzorglocaties, gedurende het gehele bezoek, een zelf mee te brengen niet-medisch mondkapje te dragen. Alle 1e contactpersonen, bewoners en leveranciers ontvangen hierover een bericht. In geval van nood kunnen bezoekers deze week eventueel een mondkapje op de locatie ontvangen.

Met deze maatregel om een mondkapje te dragen, lopen we vooruit op het advies dat de GGD Fryslân en de Deskundige Infectiepreventie geven. Deze maatregel is in lijn met het advies van de RIVM op het moment dat we in Friesland overgaan van een ‘waakzaam’ naar ‘zorgelijk’ gebied. Gezien de toename van het aantal besmettingen in de provincie en binnen Noorderbreedte voeren we deze maatregel nu in.

Bezoek blijft gewoon mogelijk
Gelukkig blijft een bezoek aan onze woonzorglocaties gewoon mogelijk. Daar zijn we heel blij mee en tegelijk heel zuinig op. Want het ontvangen van bezoek is van grote waarde voor onze bewoners en hun naasten. We vragen alle bezoekers bij klachten of contact met iemand met klachten onze locaties tijdelijk niet te bezoeken.

Lees op de pagina ‘Corona’ welke hygiëneregels er gelden en wanneer we u vragen tijdelijk niet op een van onze woonzorglocaties te komen.