Verbouwing Meckama State

Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de verbouwing van Meckama State. Volg ook Meckama State op facebook voor het laatste nieuws.

Vragen over de verbouwing?
Als u vragen heeft over de verbouwing, kunt u deze stellen aan uw eerste contactverzorgende. Maar u kunt uw vraag ook sturen via email aan verbouwingmeckamastate@nb.nl.

Nieuwsupdate – januari 2021

Maandag 4 januari is Noorderbreedte gestart met de verbouwing van Meckama State. Met deze werkzaamheden werken we aan een vernieuwd Meckama State, waarmee we nog beter kunnen zorgen voor een waardevolle dag voor elke bewoner.

Waar starten we mee?
Als eerste is het appartement 003 op de begane grond aan de beurt. Dit appartement werd tot voor kort gebruikt als opslag. Na de verbouwing is dit een volwaardig appartement voor een bewoner.
Daarnaast wordt er op de begane grond -linksaf achter de receptie- een nieuwe pui geplaatst bij de algemene gang van de woningen 47 en 49. Het plaatsen van deze pui zorgt ervoor dat de bewoners van deze woningen straks meer ruimte hebben om te wandelen over de gangen. In maart verwachten we te starten met de realisatie van drie buurtkamers op elke etage. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden hebben de bewoners en medewerkers weinig last van deze werkzaamheden.

december 2020– Noorderbreedte verbouwt de locatie Meckama State in Kollum. Maandag 4 januari starten de werkzaamheden. Met deze verbouwing gaan wij het wonen op onze woonzorglocatie verder verbeteren.

Wat gaat er gebeuren?

  • In het oude deel van Meckama State, het Hoefijzer, wordt op de begane grond een nieuw appartement gerealiseerd.
  • Op elke etage komen in totaal drie buurtkamers met een balkon. Deze ruimten zijn speciaal bedoeld voor de bewoners. Bewoners kunnen elkaar daar ontmoeten, er worden bijvoorbeeld activiteiten gedaan, koffie gedronken of een krantje  gelezen. In de buurtkamers kunnen bewoners hun leven leiden zoals zij dat willen. Er is altijd iemand aanwezig voor zorg en ondersteuning.
  • Met de realisatie van de buurtkamers komt een aantal appartementen te vervallen. Een deel van deze appartementen staat al leeg, een paar nog niet.
  • Daarnaast gaan we de appartementen van alle bewoners in “het Hoefijzer” zelf verbeteren. De keukens en badkamers worden gemoderniseerd.

We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Bij de verbouwingswerkzaamheden houden we ons uiteraard aan de geldende richtlijnen van het kabinet en het RIVM, want de gezondheid en veiligheid van onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers staan voorop.