Verbouwing Meckama State

Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de verbouwing van Meckama State. Volg ook Meckama State op facebook voor het laatste nieuws. Met de verbouwing van onze woonzorglocatie willen wij het wonen voor alle bewoners verder verbeteren. We zijn daarom in januari begonnen met de werkzaamheden.

Vragen over de verbouwing?
Als u vragen heeft over de verbouwing, kunt u deze stellen aan uw eerste contactverzorgende. Maar u kunt uw vraag ook sturen via email aan verbouwingmeckamastate@nb.nl

Nieuwsupdate – augustus 2021
Op elke etage in het Hoefijzer worden de laatste werkzaamheden verricht aan de buurtkamers. We verwachten dat deze na de zomer gereed zijn en in gebruik worden genomen. In deze buurtkamers kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en onder meer meedoen aan diverse activiteiten. Er is altijd iemand in de buurtkamer aanwezig voor zorg en ondersteuning. Het is de bedoeling dat er straks in de buurtkamer wordt gekookt en dat er met elkaar wordt gegeten.

Wat gaat er verder gebeuren?

  • Als de buurtkamers klaar zijn, dan is het tijd voor de volgende fase. Vanaf midden augustus gaan we nog eens drie nieuwe buurtkamers maken. Deze komen ook in het Hoefijzer, op de afdelingen Hessel, Sippe en Lucia.
  • Voor het maken van deze buurtkamers worden zes appartementen opgeofferd. Deze appartementen staan al leeg.
  • We verwachten dat deze buurtkamers eind december in gebruik kunnen worden genomen.
  • Op afdeling Hessel komen twee afdelingen en op afdeling Sippe één afdeling bedoeld voor mensen met dementie.
  • Naast de buurtkamers worden er op de begane grond, op de plek waar voorheen het dialysecentrum van het MCL zat, drie nieuwe appartementen gerealiseerd. Deze verbouwing begint na 15 augustus 2021.

April 2021: Met de verbouwing van ons woonzorgcentrum willen wij het wonen voor alle bewoners verder verbeteren. We zijn daarom in januari begonnen met de werkzaamheden. Als eerste werd er een nieuw appartement gerealiseerd op de begane grond naast de lift. En bij de groepswoningen 47 en 49 is een bestaande algemene gang toegevoegd aan de besloten leefruimte. Hiervoor is een pui geplaatst, zodat de gang meer ruimte bied voor de bewoners van deze woongroepen om bijvoorbeeld rond te wandelen. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de realisatie van de zogeheten buurtkamers. Deze komen in het midden van elke verdieping.

Maart 2021: Feestelijk startsein: belangrijke fase verbouwing begint
Het is tijd voor een bescheiden feestje! Het feestelijke startsein is gegeven voor de verbouwing van onze  woonzorglocatie. Gezien de geldende coronamaatregelen, een klein feestelijk moment voor bewoners en medewerkers, Op elke etage wordt de komende maanden een zogenoemde buurtkamer gerealiseerd. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten en meedoen aan activiteiten. Ook wordt er dagelijks met elkaar gekookt en gegeten. Er is altijd iemand in de buurtkamer aanwezig voor zorg en ondersteuning. Om nog meer in te zetten op het welzijn van onze bewoners.

Bouwlinten doorknippen
Deze volgende fase van de verbouwing is binnen Meckama State op dinsdag 16 maart om 10.00 uur kleinschalig gevierd met een aantal bewoners en medewerkers in de binnentuin. Eerst werd er een toespraak gehouden door regiomanager Bert Renkema en ‘freule Lucia Meckama’. Deze fictieve freule was aanwezig namens de adellijke familie Meckama die hun grond verkocht aan een zorgcentrum waar later Meckama State werd gebouwd. De drie afdelingen dragen nog steeds de namen van de drie kinderen: Hessel, Sippe en Lucia. Daarna knipten drie bewoners van deze afdelingen een eigen bouwlint doorknippen. De drie rood-witte linten staan symbool voor hoe straks de verbinding tussen de drie afdelingen

Januari 2021 – Maandag 4 januari is Noorderbreedte gestart met de verbouwing van Meckama State. Met deze werkzaamheden werken we aan een vernieuwd Meckama State, waarmee we nog beter kunnen zorgen voor een waardevolle dag voor elke bewoner.

Waar starten we mee?
Als eerste is het appartement 003 op de begane grond aan de beurt. Dit appartement werd tot voor kort gebruikt als opslag. Na de verbouwing is dit een volwaardig appartement voor een bewoner.
Daarnaast wordt er op de begane grond -linksaf achter de receptie- een nieuwe pui geplaatst bij de algemene gang van de woningen 47 en 49. Het plaatsen van deze pui zorgt ervoor dat de bewoners van deze woningen straks meer ruimte hebben om te wandelen over de gangen. In maart verwachten we te starten met de realisatie van drie buurtkamers op elke etage. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden hebben de bewoners en medewerkers weinig last van deze werkzaamheden.

december 2020– Noorderbreedte verbouwt de locatie Meckama State in Kollum. Maandag 4 januari starten de werkzaamheden. Met deze verbouwing gaan wij het wonen op onze woonzorglocatie verder verbeteren.

Wat gaat er gebeuren?

  • In het oude deel van Meckama State, het Hoefijzer, wordt op de begane grond een nieuw appartement gerealiseerd.
  • Op elke etage komen in totaal drie buurtkamers met een balkon. Deze ruimten zijn speciaal bedoeld voor de bewoners. Bewoners kunnen elkaar daar ontmoeten, er worden bijvoorbeeld activiteiten gedaan, koffie gedronken of een krantje  gelezen. In de buurtkamers kunnen bewoners hun leven leiden zoals zij dat willen. Er is altijd iemand aanwezig voor zorg en ondersteuning.
  • Met de realisatie van de buurtkamers komt een aantal appartementen te vervallen. Een deel van deze appartementen staat al leeg, een paar nog niet.
  • Daarnaast gaan we de appartementen van alle bewoners in “het Hoefijzer” zelf verbeteren. De keukens en badkamers worden gemoderniseerd.

We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Bij de verbouwingswerkzaamheden houden we ons uiteraard aan de geldende richtlijnen van het kabinet en het RIVM, want de gezondheid en veiligheid van onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers staan voorop.