Status verbouwing en ingang aan parkeerterrein tijdelijk dicht

24 mei 2024

De verbouwing van Friesma State loopt volgens planning. Dit betekent dat we toe zijn aan de volgende fase. Hieronder leest u wat dat betekent. 

De afgelopen maanden is gewerkt aan de realisatie van kantoren en de bouw van de eerste zeven appartementen en een huiskamer voor bewoners met de ziekte van Huntington. Vanaf half juni gaan we de kantoren gebruiken en verhuizen de eerste bewoners met de ziekte van Huntington naar hun appartement. De bewoners van it Leechlân -met een vorm van dementie- verhuizen dan naar hun nieuwe woonplek op één van de andere afdelingen van Friesma State.

Verder met fase 3
Vervolgens start de laatste fase van de verbouwing: het aanpassen van de huidige afdeling it Leechlân op de begane grond (zie afbeelding). Daar komen ook zeven appartementen en een huiskamer. Naar verwachting kunnen de andere zeven bewoners met de ziekte van Huntington eind 2024 daar gaan wonen.

Ingang aan zijde parkeerterrein voorlopig gesloten
Om deze verbouwing te vervolgen, is het nodig de ingang die grenst aan het parkeerterrein van Friesma State te sluiten vanaf maandag 27 mei 2024. Uiteraard blijft de ingang aan de kant van de Oostergostraat 52 gewoon beschikbaar. Als de verbouwing gereed is, kunt u beide ingangen weer gebruiken.

Meer informatie
We houden u op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing, u kunt daarvoor ook  deze website raadplegen. Als u vragen of onverhoopt klachten over de verbouwing heeft, dan kunt u dat altijd laten weten via friesmastate-verbouwing@nb.nl. U kunt ook contact opnemen met uw contactverzorgende.