Gezocht: nieuwe naam voor ons hospice in Kollum

27 juni 2024

Begin januari opent Noorderbreedte een hospice bij onze woonzorglocatie Meckama State in Kollum. Voor dit hospice zijn wij op zoek naar een nieuwe naam. We nodigen u van harte uit om uw idee in te sturen. Verder in het bericht vertellen we hoe u mee kunt doen.

High-Care hospice in Meckama State
In het hospice bieden we straks liefdevolle en persoonsgerichte zorg aan ernstig zieke mensen die niet bij Meckama State wonen, voor wie genezing niet meer mogelijk is en in een hospice hun leven willen afronden. Er worden drie appartementen en een gezamenlijke huiskamer gerealiseerd voor cliënten en hun naasten. Een speciaal multidisciplinair team van zorgprofessionals biedt 24 uur per dag, zeven dagen per week zorg en ondersteuning. De hospice krijgt een eigen ingang op de begane grond van het gebouw, waar voorheen de ingang van het dialysecentrum van het MCL was.

Nieuwe naam: helpt u mee?
Wij nodigen u van harte uit om een naam voor het hospice te bedenken. Een naam die duidelijk maakt dat het om een hospice gaat, op zichzelf een goede naam is en ook past bij de naam Meckama State en Noorderbreedte. Ideeën kunt u tot en met vrijdag 19 juli 2024 insturen via de website van Meckama State of door bijgevoegd formulier in te leveren in de brievenbus bij de receptie van Meckama State.

Drie namen worden geselecteerd
Daarna buigt een speciale jury zich over alle inzendingen om drie namen te nomineren. Bewoners, naasten, cliëntenraad, vrijwilligers en medewerkers stemmen vervolgens welke naam het wordt. Diegene die de winnende naam heeft ingestuurd, ontvangt een leuke attentie.

Meer informatie
Wij zien de inzendingen met belangstelling tegemoet en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Heeft u in de tussentijd vragen over het hospice, stel deze dan gerust aan onze projectleider Tanja Noltes via tanja.noltes@nb.nl of 06-19760931. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij ons hospice? Bekijk dan de vacaturetekst of neem contact op met Cindy van der Molen, coördinator welzijn via 06-36 317 020 of cindy.van.der.molen@nb.nl.