Leeuwarden (Erasmus)

De appartementen in Erasmus zijn zijn geschikt voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel extra wensen hebben bij het wonen. Dat kan gaan over meer veiligheid (zoals alarmering), sociaal contact in de directe woonomgeving, diensten, oproepbare zorg of een combinatie hiervan. In Erasmus is het allemaal mogelijk.

Erasmus heeft 143 appartementen. Het zijn 3- en 4-kamerappartementen met verschillende indelingen, in verschillende gebouwen.

De Slauerhoff Slinger

De Slauerhoff Slinger heeft 5 verdiepingen en bevat 79 appartementen, verdeeld over de eerste, derde en vijfde etage. De appartementen liggen aan een lange binnengang die, door de vorm van het gebouw, als het ware enigszins slingert. Centraal en aan de beide uiteinden van het gebouw liggen de lifthallen en de trappenhuizen. Alle appartementen in het gebouw hebben een eigen ingang met een brede deur die uitkomt op de gang. Er zijn 3- en 4-kamerappartmenten die variëren in oppervlakte en vorm.

Torengebouw

In de Nynke van Hichtum Toren zijn 64 3-kamerappartementen, verspreid over 8 verdiepingen. Op de beletage zijn 2 appartementen. Op de 1e en 2e etage bevinden zich 7 appartementen per verdieping en vanaf de 3e tot de 8e etage 8 appartementen per verdieping. De appartementen zijn gelegen aan een binnengang. Centraal in de binnenging liggen de lifthal en het trappenhuis. Vanaf de 1ste, 2de en beletage is het mogelijk binnendoor het naastgelegen multifunctioneel centrum te bereiken. Zo kan men het hele jaar door gemakkelijk gebruik maken van de voorzieningen die daar aanwezig zijn. De hoger gelegen etages hebben geen directe verbinding, maar de bewoners kunnen wel gebruik maken van de directe verbinding op de 1e en 2e etage.

Huurprijzen en bijkomende kosten

De huur die u betaalt is afhankelijk van het type appartement dat u kiest. Hieronder een overzicht van de bedragen per categorie.

  • Categorie 1 E1,E2,E8: € 680,00
  • Categorie 2 B1,B2,D1,D4: € 734,47
  • Categorie 3 C1-C3,D2,D3: € 836,48
  • Categorie 4 D5-D7,E3-E7,E9,E10: € 969,10

Voor alle woningen geldt een maandelijks voorschot van servicekosten
(variërend van € 53,55 tot € 61,11). En u betaalt een voorschot voor levering van warm water (vanaf € 35,99, afhankelijk van afname).

Faciliteiten Erasmus

Bewoners kunnen gebruik maken van de buurtkamers (ontmoetingsruimtes). De buurtkamers liggen centraal op de etages. U kunt er terecht voor gezelligheid en aanspraak.

Erasmus heeft een brasserie, die gerund door studenten van het Friesland College.
Openingstijden:

  • maandag t/m vrijdag van 9.30 – 18.00 uur
  • zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
  • zon- en feestdagen van 10.00 – 18.30 uur

Verder vindt u in Erasmus een winkel met drogisterijartikelen, boekuitleen, een kapper, een pedicure, biljarttafels en ook dagbesteding en fysiotherapie.