Wonen met 24-uurszorg

U woont in uw eigen appartement en leeft zo zelfstandig mogelijk. Zorg is altijd in de buurt, 24 uur per dag.

Florastate is een woonvorm met 22 zorgappartementen in een appartementencomplex. Florastate ligt in een gezellige woonwijk in Leeuwarden, met veel winkels in de buurt. De zorgappartementen zijn volledig aangepast op het gebruik van een rolstoel. De deuren gaan automatisch open, u heeft geen last van drempels en u kunt 24 uur per dag om hulp vragen via een intercom. Ook uw badkamer en keuken zijn aangepast, zodat ze goed toegankelijk zijn met een rolstoel. Onze ergotherapeut helpt u graag bij de aanvraag van de juiste hulpmiddelen voor uzelf en voor uw woning.

_DSC3017

… ruim én ingericht naar eigen smaak
Via woningcorporatie WoonFriesland kunt u een appartement bij Florastate huren. Een appartement is ongeveer 60 m2 en bestaat uit een woonkamer met keuken, slaapkamer, ruime badkamer, hobby-/logeerkamer, bijkeuken, balkon en berging op de begane grond. U kunt uw appartement naar eigen smaak inrichten.

_DSC3011

Wie betaalt wat
Als u bij ons komt wonen heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg. De zorg in Florastate krijgt u vergoed op basis van de indicatie met een Volledig Pakket Thuis (VPT). Er zijn ook bepaalde kosten die voor uw eigen rekening komen. In ‘Ook goed om te weten over Florastate’ leest u wat u van ons kunt verwachten en waar u rekening mee moet houden.