Huren

U kunt bij ons een appartement huren als u zichzelf nog goed kunt redden, maar merkt dat niet alles meer even gemakkelijk gaat. Huurt u bij Erasmus, dan kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van Erasmus. De appartementen staan in een prachtige, groene omgeving, in de wijk Adlân.

Die extra service kan betrekking hebben op meer veiligheid zoals alarmering, sociaal contact in de directe woonomgeving, diensten, oproepbare zorg of een combinatie hiervan. In Erasmus is het allemaal mogelijk. Erasmus heeft 143 appartementen voor wonen met extra service en thuiszorg. Het zijn 3- en 4-kamerappartementen met verschillende indelingen, in verschillende gebouwen.

DSC_3754

De Slauerhoff Slinger

De Slauerhoff Slinger heeft 5 verdiepingen en bevat 79 appartementen voor Wonen met een Plus verdeeld over de eerste, derde en vijfde etage. De appartementen liggen aan een lange binnengang die, door de vorm van het gebouw, als het ware enigszins slingert. In het midden en aan de beide uiteinden van het gebouw liggen de lifthallen en de trappenhuizen. Alle appartementen in het gebouw hebben een eigen ingang met een brede deur die uitkomt op de gang. Er zijn 3- en 4-kamerappartmenten die variëren in oppervlakte en vorm.

Torengebouw

In de Nynke van Hichtum Toren zijn 64 3-kamerappartementen verspreid over 8 verdiepingen. Op de beletage zijn 2 appartementen. Op de 1e en 2e etage bevinden zich 7 appartementen per verdieping en vanaf de 3e tot de 8e etage 8 appartementen per verdieping. De appartementen zijn gelegen aan een binnengang. Centraal in de binnenging liggen de lifthal en het trappenhuis.

Huurprijzen en bijkomende kosten

De huur die u betaalt is afhankelijk van het type appartement dat u kiest. Hieronder een overzicht van de bedragen per categorie.

  • Categorie 1: € 702,60
  • Categorie 2: € 826,07
  • Categorie 3: € 902,52
  • Categorie 4: €1 .045,60

Bovenstaande huurprijzen gelden tot 01-08-2023

Voor alle woningen geldt een maandelijks voorschot van servicekosten, vanaf € 73,31. Hiernaast betaalt u een voorschotbedrag voor levering van warm water voor de vloerverwarming en het warme tapwater (voorschotbedrag vanaf € 49,79, het bedrag is afhankelijk van de afname).

Faciliteiten

Huurt u een woning van Erasmus dan kunt u gebruik maken van alle faciliteiten die Erasmus biedt, zoals de kapper, pedicure en de fysiotherapeut met bewegingsruimte. En niet te vergeten het grote aanbod van activiteiten die in Erasmus worden georganiseerd.

Bewoners kunnen gebruik maken van de buurtkamers (ontmoetingsruimtes). De buurtkamers liggen centraal op de etages. U kunt er terecht voor gezelligheid en aanspraak.

Daarnaast kunt u via Erasmus thuiszorg ontvangen als dat nodig is. Medewerkers van Erasmus komen dan bij u om u te helpen. Noorderbreedte, waarvan Erasmus deel uitmaakt, is onderaannemer van Thuiszorg Het Friese Land.