Over de familie Oevering

Update 2020

Simon Theo en Gea Oevering
Simon Theo en Gea Oevering

In november 2019 bestond De Parrebeam alweer 7 jaar. De Parrebeam, in 2013 aangekondigd als “pionier in de nieuwe visie op ouderenzorg” is inmiddels goed bekend in St.- Annaparochie en wijde omgeving. Wat wij in 2013 met onze zorgonderneming voor ogen hadden: extra aandacht en warme zorg aanbieden aan de kwetsbare oudere, is met recht gerealiseerd. Wij staan met onze kleine, lieve, vaste groep personeel elke dag voor de bewoners klaar en bieden naast de benodigde zorg vaak net even dat extra’s waar iedereen eigenlijk wel behoefte aan heeft. Zo nu en dan even een hand op de schouder, even een praatje, of gewoon wat extra aandacht als iemand dat nodig heeft. Ook is het personeel de gehele dag aanwezig zodat er extra toezicht is op de dagelijkse structuur en direct hulp geboden kan worden bij eventuele calamiteiten e.d. Dit geeft zowel de cliënt als ook hun familie een veilig gevoel.

Dat een en ander niet zonder slag of stoot ging zal voor iedereen duidelijk zijn. Dat wij van het een op het andere moment zorgondernemer waren, een bedrijf moesten runnen, zorg moeten bieden, personeel inplannen, voor cliënten, familie, personeel, en de benodigde mensen van Noorderbreedte en de gemeente klaar moeten staan, veel benodigde administratie en overleg en ook nog ons gezin en privéleven runnen. We moesten echt een weg zoeken om niet dag én nacht, 7 dagen per week met De Parrebeam bezig te zijn. Op een gegeven moment was het echt nodig om bepaalde tijd voor onszelf en ons gezin en privéleven in te plannen. We voelen ons erg verantwoordelijk voor wat er op De Parrebeam gebeurt en willen gewoon dat alles goed gaat.

Deze drukke, hectische jaren heeft ons dus veel tijd en energie gekost. Maar gelukkig lukt het ons steeds beter om hier een goede balans in te vinden. We zijn blij dat we nu wat meer rust krijgen en weer kunnen genieten. Van elkaar, ons gezin en familie, maar ook van alle leuke momenten en gebeurtenissen die in De Parrebeam gebeuren. We zijn er bovendien trots op wat er nu als zorgonderneming staat en ook trots op de warme zorg die wij, maar ook ons lief personeel aan onze cliënten leveren. Trots dat onze cliënten met een plezier, veilig, en huiselijk gevoel bij ons kunnen wonen.

Met recht kunnen we zeggen: “Wonen op De Parrebeam is: “Soa thús as mooglik, heel gewoan en dochs besonder”

Achtergrond in 2013:

Wij zijn Simon Theo en Gea Oevering. We zijn in 1988 getrouwd en toen in St-Annaparochie komen wonen. We hebben 3 kinderen; 1 zoon en 2 dochters. In 2007 hebben wij de boerderij, waar we nu wonen, gekocht. Sinds de koop hebben we het woongedeelte van de boerderij opgeknapt en verbouwd naar onze eigen wensen. Toen het voorhuis klaar was, vroegen we ons af wat we nog met de rest konden en wilden doen. Want wij zijn ons bewust dat we op een bijzondere locatie wonen, die ook voor meerdere functies gebruikt zou kunnen worden. Tegelijkertijd zagen we de laatste jaren ook een toenemend ongenoegen onder ouderen over het wonen en de zorg die ze nodig hebben. Ook neemt het gevoel van eenzaamheid onder deze groep steeds meer toe. Aan de ene kant willen ze nog graag zelfstandig blijven wonen, aan de andere kant neemt de zorgbehoefte toe. Wij zijn er van overtuigd dat er een groeiende groep mensen is die, om uiteenlopende redenen, wel in een veilige woonvorm wil wonen met zorg in de buurt, maar die nog niet (ook om de steeds strengere criteria) in aanmerking komen voor een verpleeg-/zorginstelling. Eigenlijk bij toeval kwamen wij in 2011 in aanraking met Noorderbreedte State. Noorderbreedte State past helemaal in ons straatje: zorgondernemer in ouderenzorg met behulp van een zorginstelling als Noorderbreedte.

Gea: ‘Ik werkte al ongeveer 28 jaar met plezier in de zorg en heb veel ervaring in het verzorgen en coachen en begeleiden van mensen. Eerst in het Antonius Ziekenhuis in Sneek en daarna bij het Radiotherapeutisch Instituut Friesland in Leeuwarden (RIF). Ik merkte dat in de ziekenhuizen en zorgcentra het personeel steeds minder tijd heeft en er steeds minder gelegenheid is om, de patiënten en cliënten dié (evt. extra) aandacht en zorg te bieden die ze nodig hebben.’
Simon Theo: ‘Ik werkte 25 jaar als stedenbouwkundig tekenaar bij Bügel Hajema Adviseurs in Leeuwarden. Daar was ik ook BHV-er en huismeester. Ik was verantwoordelijk voor het onderhoud en de technische zaken.’

In De Parrebeam neemt Gea de zorg voor de cliënten op haar. ‘Ik ben in principe altijd bereikbaar om u van dienst te zijn. Ik word hierin ondersteund door een enthousiast team van gekwalificeerde medewerkers en vrijwilligers met dezelfde drive als ik. Met z’n allen willen we het de cliënten naar de zin te maken.’ Simon Theo is huismeester/conciërge van De Parrebeam.

We willen u of uw familielid een warme en veilige woonomgeving bezorgen en er met zijn allen een warm, gezellig, bruisend geheel van te maken. Met de start van De Parrebeam kunnen meer mensen van ons plekje en de omgeving genieten. Het zal ons een groot gevoel van voldoening geven wanneer de cliënten naar tevredenheid bij ons verblijven.