Kosten

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie krijgt u bij wonen en tijdelijk verblijf de zorg (deels) vergoed via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) – waar ook PGB onder valt), en/of de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit is mede afhankelijk van landelijk en gemeentelijk beleid. Mogelijk betaalt u voor de zorg een eigen bijdrage.

Wonen

  • De huur die u betaalt is afhankelijk van de grootte en ligging van het appartement en varieert van rond ca €750. Er is dan evt. nog mogelijkheid voor huursubsidie. Hiernaast betaalt u nog ca €450,- aan vaste kosten (voor o.a. water,gas en elektrisch, telefoon/tv/internet, algemeen onderhoud en gebruik gemeenschappelijke ruimtes).
  • De bijkomende servicekosten zijn afhankelijk van het pakket wat u bij ons afneemt en worden dus met u op maat bepaald (o.a. eten/drinken, schoonmaak, was).
  • Als u kiest voor huren of wonen op De Parrebeam, kiest u voor veel meer dan dat: u kiest voor wonen met gezelligheid, wat extra aandacht, huiselijke en gemoedelijke sfeer, veiligheid én daarbij 24/7 zorg in de nabijheid.

Tijdelijk verblijf

  • Tijdelijke bewoners betalen een vaste eigen bijdrage per dag (onafhankelijk van het inkomen). Hiervoor krijgt u eten, drinken en schoon linnengoed. Ook de kosten van gas, water en elektra worden hiervan betaald.
  • U kunt ook tijdelijk op basis van een zogenaamde “ELV-indicatie” bij ons verblijven. Dan hoeft u geen (tot soms een geringe) eigen bijdrage per dag te betalen.

Dagverzorging

  • Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan de dagverzorging (deels) worden vergoed via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) – waar ook PGB onder valt), en/of de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit is mede afhankelijk van landelijk en gemeentelijk beleid. Mogelijk betaalt u nog een eigen bijdrage.