Bewoners van De Parrebeam ook dit jaar weer op vakantie


Ook deze zomer werden er weer vakantiedagen voor de bewoners van De Parrebeam in St Annaparochie georganiseerd.


Woensdag 21 juli werd de vakantiereis begonnen vanuit Het Bildt. Na een mooie rondrit over de Oudebildtdijk met mooie vergezichten, akkers en de schapen op de dijk, kwamen we aan bij de theetuin in Slappeterp. Hier stond koffie met gebak klaar. Het was prachtig weer en er werd even gezellig in de tuin nagebabbeld. Ook was de trekzak meegenomen en werd er naar mooie liederen geluisterd en natuurlijk met bekende liederen meegezongen.
30 Juli gingen ze met z’n allen met een Rijnreis. Er werden filmpjes getoond van Rijnreizen en natuurlijk steek je dan zo nu en dan aan voor een duits hapje en drankje. ’s Middags van een duits diner genoten. En wat vaak ook tijdens een Rijnreis gebeurd stond ’s middags op het programma: Bingo met leuke prijzen!


5 Augustus was er een Mexicaanse dag. In de huiskamer had een Mexicaan zijn hangmat opgehangen en lag er lekker te genieten van zijn siësta. De huiskamer was met mexicaanse artikelen versierd. Er werd genoten van muziek en zang en Daarna stonden wraps en tortilla’s op het menu. Het was voor veel bewoners de eerste keer dat ze dit aten. Gelukkig had de kok het niet té pittig gemaakt en viel het bij velen in de smaak. ’s Middags werd er onder het genot van een hapje en drankje nog genoten van filmpjes over mexico en muziek uit Mexico.


Afgelopen dinsdag 10 augustus werd de reis vervolgd naar Engeland. De medewerkers hadden voor deze dag een heerlijke High Tea georganiseerd. ’s Ochtends werd er natuurlijk gestart met een engels ontbijt. Na de koffie werden er mooie etagères gemaakt waarop later op de dag de high tea werd gepresenteerd. Met sandwiches, scones, lemon cake en allemaal andere lekkere versnaperingen werden de buikjes goed gevuld. ’s Middags werd er nog een treinreis door Engeland getoond en mooie engelse tuinen en uiteindelijk eindigend met…..schotse doedelzak-muziek


Al met al hebben de bewoners weer genoten van deze vakantiedagen en als het weer straks nog even meezit wordt de zomer nog met een jaarlijkse barbecue afgesloten.