Bezoek van Omrop Fryslan

In het teken van de dag van “Each foar de soarch” (oog voor de zorg) hadden wij bij Omrop Fryslan een lied maar ook een compliment aangevraagd voor ons leuk en lieve personeel, maar ook voor onze bewoners en hun familie en mantelzorgers.

Het afgelopen jaar was extreem druk en moest het personeel veel extra taken (van familie en mantelzorgers die niet meer konden komen) overnemen en er ook nog allemaal extra taken bijdoen vanwege de corona-maatregelen. Mede dank zij hun inspanningen maar ook met z’n allen hebben we, er voor gezorgd dat het virus buiten de deur is gebleven.

We hadden dit compliment aangevraagd om hen eens extra in het zonnetje te zetten en ook om duidelijk te maken hoe trots, blij en dankbaar we op/met hen zijn. Dat ze ondanks deze drukte er toch extra, soms vrijwillig voor de bewoners waren om te realiseren wat we met De Parrebeam willen realiseren: Wat extra aandacht en warme zorg te geven waar iedereen, vooral in deze moeilijke tijd, wel behoefte aan heeft/had.

We hadden het lied “Fugels” aangevraagd van Die Twa. Ook omdat ik dit jaar in de drukte een keer geraakt werd door bepaalde regels uit dit lied: “It is by tiden unwerklik en sa swier”, “Leau yn dysels”maar ook “Meitsje romte foar Leafde.”

Omrop Fryslan had De Parrebeam daarom uitgezocht om een reportage te maken. Zowel voor de radio maar ook voor televisie. Ze namen een verrassing mee voor ons personeel en bewoners: Een mooi versierd én heerlijke chocoladehart als “Hart onder de riem“. Dit werd direct onder de opnames lekker opgeknabbeld. Ondanks dat ze ons daarmee verrasten was het achteraf heel gezellig en kwam de sfeer e.d. in de interviews en opnames goed tot z’n recht.

Het radiointerview is terug te luisteren via de link: https://www.omropfryslan.nl/utstjoering/weistra-op-wei-fan-3-maaie-2021-1600 Het interview begint na ca 20 min.

De tv-reportage is terug te zien via de link: https://www.omropfryslan.nl/utstjoering/fryslan-hjoed-fan-3-maaie-2021-1700