Bewoners en personeel genieten van voetreflexmassage.

Omdat het de week van de voetreflexologie is kregen we een aanbod van mw Spaninks, een reflexzonetherapeute, die onze bewoners en personeel graag wilde laten ervaren en laten genieten van een voet(reflex)massage.

Zij werkt via Pada en wil ook graag in NW-Friesland wat bekendheid krijgen. Boven verwachting wilden (bijna) alle bewoners dit graag eens ervaren. Volgens internet is Voetreflex: “een natuurlijke en effectieve methode die helpt om lichamelijke en geestelijke klachten te verminderen. Onze voeten zijn verbonden met de rest van ons lichaam. Ieder orgaan heeft zijn eigen zone. Door deze zone te masseren krijg je een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan, wordt de lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en kan je lichaam afvalstoffen sneller afvoeren. Dit alles leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. “Hoewel sommige bewoners eerst toch wat sceptisch of afwachtend waren, kwamen de eerst bewoners die aan de beurt waren heel positief terug. De volgende uitspraken spraken boekdelen: “Hier word je 10 jaar jonger van!”, “ik loop op wolkjes”, “Oh wat was dit heerlijk!”, “Ik dutte gewoon even in”. Met wat rustgevende muziek erbij was het voor iedereen een heel ontspannend moment, en ook weer een waardevolle dag!