Verbouwing De Batting

Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de verbouw van De Batting. Volg ook De Batting op Facebook voor het laatste nieuws.

Vragen over de verbouwing?
Als u vragen heeft over de verbouwing, kunt u deze stellen aan uw eerste contactverzorgende. Maar u kunt uw vraag ook sturen via email aan verbouwingdebatting@nb.nl.

Nieuwsupdate – mei 2021

Interne verhuizingen van afdeling De Steiger en De Schroef en vervolg
De interne verhuizingen van de laatste bewonersafdelingen staan voor de deur.

 • Op dinsdag 1 juni verhuist afdeling De Steiger terug naar de eigen afdeling op de tweede etage.
 • Daarna verhuizen op donderdag 3 juni de cliënten die tijdelijk bij De Batting verblijven naar afdeling De Schroef op de tweede etage.
 • De verbouwingen op de bewonersafdelingen zijn dan klaar. Er zijn geen interne verhuizingen van bewoners meer nodig.
 • De verbouwing gaat verder op de begane grond, waar een aantal kantoren en algemene ruimten zijn.

april 2021 – Verhuizingen van afdeling De Mast en start verbouwing wisselafdeling
In de week van 13 tot en met 16 april verhuist afdeling De Mast intern.

 • Woensdag 14 april verhuist afdeling De Mast terug naar de eigen verbouwde  afdeling op de tweede etage.
 • Donderdag 15 april wordt van de wisselafdeling het resterende meubilair opgehaald, waarna daar de verbouwing start.  

Als de verbouwing van de wisselafdeling klaar is, dan verhuist afdeling De Steiger weer terug naar de eigen afdeling. De bewoners en naasten van die afdeling worden daarover op tijd geïnformeerd.

maart 2021 – Verhuizingen van afdeling De Meerpaal en De Mast
In de week van 15 tot en met 19 maart verhuizen de afdelingen De Meerpaal en De Mast intern.

 • Woensdag 17 maart verhuist De Meerpaal terug naar de eigen verbouwde  afdeling op de tweede etage.
 • Donderdag 18 maart verhuist De Mast naar de wisselafdeling op dezelfde etage: de oude afdeling De Steiger op de tweede etage.

De “oude” afdeling De Steiger wordt de komende maanden als wissel afdeling gebruikt. Dit betekent dat de bewoners van de andere afdelingen steeds tijdelijk op deze afdeling komen wonen, totdat hun eigen afdeling verbouwd is. Na de verbouwing gaan ze dan direct naar hun eigen afdeling terug. Als laatste verbouwing is afdeling De Steiger aan de beurt.

februari 2021- Verhuizingen van afdeling Het Kompas en De Meerpaal
In de week van 15 tot en met 19 februari  verhuizen de afdelingen Het Kompas en De Meerpaal intern.

 • Dinsdag 16 februari verhuist Het Kompas terug naar de eigen verbouwde afdeling op de eerste etage.
 • Woensdag 17 februari verhuist De Meerpaal naar de wisselafdeling op dezelfde etage: de oude afdeling De Steiger op de tweede etage.

januari 2021 – Verhuizingen van afdeling De Steiger en Het Kompas.
In de week van 18 tot en met 22 januari verhuizen de afdelingen De Steiger en Het Kompas intern. De huidige afdeling De Steiger wordt de komende maanden als wissel afdeling gebruikt. Dit betekent dat de bewoners van de andere afdelingen steeds tijdelijk op deze afdeling komen wonen, totdat hun eigen afdeling verbouwd is. Na de verbouwing gaan ze dan direct naar hun eigen afdeling terug. Als laatste verbouwing is afdeling De Steiger aan de beurt.

december 2020- De verbouwing gaat gestaag en inmiddels zijn er al drie afdelingen verbouwd. Afdeling De Bolder en Boei verhuisden half november naar hun verbouwde afdeling en afgelopen week volgde afdeling de Sloep. En dat vinden we fijn, want het betekent dat de bewoners op deze afdelingen kerst kunnen vieren op een mooie, verbouwde afdeling.

De deuren voor de toegang naar de nieuwe balkons zijn in de gevels aangebracht.

De komende twee weken zijn er geen bouwwerkzaamheden en genieten de bouwvakkers van hun wel verdiende vakantie.  Maandag 4 januari worden de werkzaamheden weer hervat. Als eerste worden dan de balkons gemonteerd.

November 2020 – De voorbereidingen voor de balkons zijn in volle gang.
De staalconstructies worden tegen de gevel geplaatst op de aangebrachte fundering. Daarna volgen de vloeren, glasplaten en deuren naar de balkons. Op elke verdieping  ontstaat op deze manier een buitenruimte voor de bewoners en medewerkers. Zo kan er straks heerlijk van het zonnetje genoten worden op de ruime en veilige balkons.

Het coronavirus gooide wat roet in het eten, maar de eerste interne verhuizingen naar twee verbouwde afdelingen vinden in de week van 16 november plaats.

Oktober 2020 – Verbouwingen eerste afdelingen bijna afgerond.
De eerste afdelingen worden momenteel verbouwd en kunnen naar verwachting in de week van 20 oktober “opgeleverd” worden. Twee afdelingen verhuizen in die week naar hun nieuw verbouwde afdeling. Alvast een kijkje op deze afdelingen.

In de appartementen zijn de muren en kozijnen dan geverfd, nieuwe verlichting is aangebracht en reparaties waar nodig uitgevoerd. De huiskamer is gemoderniseerd, vergroot en sfeervol verandert door onder meer andere kleuren op de muren en kozijnen en nieuwe verlichting. Daarnaast is er een moderne, nieuwe keuken in de huiskamer. Binnenkort kunnen we daar met elkaar maaltijden gaan bereiden. De meubels en gordijnen van de huiskamer van de huidige afdeling gaan nog even mee naar de verbouwde afdeling. Bewoners en medewerkers hebben samen moodboards gemaakt, met de gewenste nieuwe kleuren en sfeer voor de afdeling. Aan de hand daarvan worden later nieuwe meubels gekozen.

Hieronder een impressie hoe de sfeer straks gaat zijn.  

September 2020Feestelijk startsein van de verbouwing van De Batting
De eerste fase van de verbouwing van De Batting is begonnen. Een aantal bewoners en medewerkers van De Batting gaf hiervoor maandag 14 september het feestelijke startsein. Met het doorknippen van een lintje door een van de bewoners én met koffie en gebak is er op veilige afstand van elkaar geproost. Natuurlijk zijn ook de overige bewoners en medewerkers van De Batting getrakteerd op taart vanwege deze feestelijke dag.

Comfort en welzijn
Noorderbreedte verbouwt de locatie De Batting in Harlingen. De verbouwing wordt in twee fasen uitgevoerd. Maandag 31 augustus start fase 1 met een grondige verbouwing waarbij het comfort en welzijn van alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers voorop staan. Fase 2 volgt over ongeveer vijf jaar met een renovatie van de kamers. Op deze manier zorgen we dat het gewenste wooncomfort nog verder wordt bereikt.

Wat gebeurt er in fase 1?

 • De huiskamers worden gemoderniseerd en daar waar mogelijk is vergroot. De huiskamers krijgen meer sfeer door onder meer ander kleurgebruik en nieuwe verlichting. In elke huiskamer komt een nieuwe keuken, zodat er met elkaar maaltijden kunnen worden bereid.
 • De gangen krijgen eveneens warme kleuren en nieuwe verlichting.
 • Op elke verdieping komt een buitenruimte voor de bewoners en medewerkers. Deze ruime en veilige balkons gaan bijdragen aan een beter welzijn. Zo kan er straks heerlijk van het zonnetje worden genoten.
 • In het centrale deel worden muren weggehaald om meer ruimte te creëren en de ingang aan de Jetting te verbeteren.
 • De tuin wordt aangepast en vrij toegankelijk voor de bewoners. De tuin wordt dementievriendelijk ingericht. Bewoners gaan zich erop hun gemak voelen.
 • Met domotica, verschillende zorgtechnologieën, wordt de zorg en het welzijn van iedereen verder verbeterd. Denk aan een nieuw oproepsysteem, betere wifi-verbinding en een lift die voor mensen met dementie eenvoudig te gebruiken is.
 • De psychogeriatrische zorgafdelingen komen op de begane grond en de eerste etage. De tweede etage is straks in zijn geheel bedoeld voor mensen die somatische zorg nodig hebben en voor het bewoners die kortdurend bij ons verblijven.
 • De energievoorziening die we nu nog uit MCL Harlingen betrekken wordt losgekoppeld. Hierdoor krijgt De Batting zijn eigen “groene” energievoorziening.

Wat gebeurt er in fase 2?
GGZ verlaat over vijf jaar De Batting. Dan loopt het huurcontract af. Op dat moment ontstaat er voor Noorderbreedte ruimte om fase 2 van de verbouwing uit te voeren. Er komen dan vier afdelingen vrij die we samen met de overige bewonerskamers kunnen renoveren en voorzien van eigen sanitair.

Waar starten we mee?
Maandag 31 augustus wordt een start gemaakt met het realiseren van de balkons. Hierdoor kunnen de terrassen aan de zuidkant bij afdeling Mast tijdelijk niet gebruikt worden. Daarnaast wordt gestart met de verbouwing van afdeling De Brug. Voor de bewoners geeft dit geen overlast.

We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Bij de verbouwingswerkzaamheden houden we ons uiteraard aan de geldende richtlijnen van het kabinet en het RIVM, want de gezondheid en veiligheid van onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers staan voorop.