Groepswonen

Groepswonen is voor mensen met dementie of met een lichamelijke beperking. De Batting heeft elf groepswoningen. U woont bij ons in een groep met acht personen. U heeft een eigen zit-/slaapkamer. Daarnaast is er een gezellige, gezamenlijke huiskamer, waar u samenkomt met uw medebewoners. U kunt er bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen, een praatje maken of gewoon lekker zitten. Ook kunt u meehelpen met dagelijkse klusjes. Hoeveel zorg u krijgt hangt af van uw persoonlijke situatie.

DSC_3379

Naast de zorgmedewerkers zijn er activiteitenbegeleiders en vrijwilligers die samen met u kijken waar de mogelijkheden en behoeften liggen voor een fijne invulling van uw dag. Soms betaalt u voor een activiteit een eigen bijdrage.

DSC_3162

Samen met u kijken we wat bij u past. Een paar voorbeelden:

  • Er is een braintrainer waarmee u uw geheugen traint via een spelcomputer. Het stimuleert uw korte- en langetermijngeheugen en hand-oog coördinatie. Wilt u ontspannen in de buitenlucht? Dan kunt u gebruik maken van een duofiets of rolstoelfiets. Op deze speciale fietsen kunt u samen met een familielid of vrijwilliger een ritje maken.
  • We hebben een speciale kamer die de sfeer uitademt van vroeger. De inrichting roept herinneringen op. U kunt naar deze kamer wanneer u wilt.
  • Ook hebben we een snoezelbadkamer. Met een comfortabel warm bad, rustgevende muziek en lichtprojectie kunt u heerlijk ontspannen.
  • De miMakker (een professionele clown) is op aanvraag beschikbaar. De miMakker maakt op geheel eigen wijze contact met u, vaak zonder woorden. Zijn ontmoetingen met bewoners worden als bijzonder en vreugdevol ervaren.