Groepswonen

Groepswonen is voor mensen met dementie of met een lichamelijke beperking. De Batting heeft elf groepswoningen. U woont bij ons in een groep met acht personen. U heeft een eigen zit-/slaapkamer. Daarnaast is er een gezellige, gezamenlijke huiskamer, waar u samenkomt met uw medebewoners. U kunt er bijvoorbeeld een spelletje doen, de krant lezen, een praatje maken of gewoon lekker zitten. Ook kunt u meehelpen met dagelijkse klusjes. Hoeveel zorg u krijgt hangt af van uw persoonlijke situatie.

Naast de zorgmedewerkers zijn er activiteitenbegeleiders en vrijwilligers die samen met u kijken waar de mogelijkheden en behoeften liggen voor een fijne invulling van uw dag. Soms betaalt u voor een activiteit een eigen bijdrage.

Samen met u kijken we wat bij u past. Een paar voorbeelden:

  • Er is een braintrainer waarmee u uw geheugen traint via een spelcomputer. Het stimuleert uw korte- en langetermijngeheugen en hand-oog coördinatie. Wilt u ontspannen in de buitenlucht? Dan kunt u gebruik maken van een duofiets of rolstoelfiets. Op deze speciale fietsen kunt u samen met een familielid of vrijwilliger een ritje maken.
  • We hebben een speciale kamer die de sfeer uitademt van vroeger. De inrichting roept herinneringen op. U kunt naar deze kamer wanneer u wilt.
  • Ook hebben we een snoezelbadkamer. Met een comfortabel warm bad, rustgevende muziek en lichtprojectie kunt u heerlijk ontspannen.