Danspaleis op alle woonzorglocaties in Fryslân: genieten met volle teugen!

Bij woonzorgcentrum Abbingahiem in Leeuwarden was het gisteren een feest van herinneringen. Logisch, want daar streek gisteren Het Danspaleis neer. De gezellige muziek van vroeger haalde bij de bezoekers van dit festijn menig herinnering boven. En de bewoners van Abbingahiem genoten met volle teugen. Dat is goed nieuws, want Het Danspaleis gaat na de kick-off gisteren op tournee langs alle woonzorglocaties van Noorderbreedte in Fryslân. Dat betekent nog veel meer plezier en muzikale herinneringen ophalen de komende tijd.

Het Danspaleis brengt levensvreugde en muzikale herinneringen op een laagdrempelige en veilige manier. Dat gebeurt met speciale muziekmiddagen, bedoeld voor de bewoners van woonzorgcentra, en ook zeker voor de medewerkers. Deze middagen worden de komende tijd gehouden op alle locaties van Noorderbreedte en worden gehouden volgens de geldende coronamaatregelen. Zo wordt er onder meer op anderhalve meter afstand aan tafel met elkaar bewogen op muziek en worden er herinneringen opgehaald.

Plezier, vreugde en ontspanning
De bestuurder van Noorderbreedte, Martin Kirchner, opende de middag met het delen van een muzikale herinnering uit zijn eigen jeugd. In deze onzekere tijden van corona was Het Danspaleis in Abbingahiem gisteren een welkome en waardevolle bijeenkomst. Ondanks de coronamaatregelen waren er gelukkig voldoende mogelijkheden om van de muziek te genieten. Want muziek is heel belangrijk. Het haalt emoties en waardevolle herinneringen naar boven. En muziek zorgt voor plezier, levensvreugde en ontspanning. Aan bewoners wordt tijdens de middagen dan ook specifiek gevraagd naar wat zij voelen bij bepaalde nummers van vroeger. In Abbingahiem kwamen hierdoor waardevolle herinneringen boven.

Feest van herkenning
Veiligheid en goede zorg staan bij Noorderbreedte altijd voorop, maar een waardevolle dag beleven is net zo belangrijk. Daarom wordt de tournee van Het Danspaleis langs alle woonzorgcentra georganiseerd. De kick-off in Abbingahiem laat zien dat de bewoners enorm genieten van een muziekmiddag als deze. Er werd zittend op stoelen ‘gedanst’ met 1,5 meter dansstokken en er werd volop gepraat. Vrijwilligers van Noorderbreedte volgden vooraf een workshop bij Het Danspaleis en pakten hun rol als tafeldames en -heren. Compleet met swingende muziek van vroeger en een vrolijk decor werd het een feest van herkenning! Het Danspaleis wordt vanaf nu nog op veertien locaties van Noorderbreedte gehouden.

Kijk voor meer informatie over Het Danspaleis op: www.hetdanspaleis.com 

Bekijk hier prachtige foto’s van onze bewoners in actie tijdens de kick off bij Abbingahiem: