Coronavirus (COVID-19)

Het bezoeken van onze locaties is gewoon mogelijk. Daar zijn wij heel erg blij mee en tegelijkertijd ook heel zuinig op. We zijn zeer alert op de gezondheid van onze bewoners en cliënten. Bij een eventuele (verdenking op een) coronabesmetting moet de bezoekersregeling soms tijdelijk worden stopgezet. Dat willen we graag voorkomen. Daarom gelden er een aantal voorwaarden aan het bezoeken van onze woonzorglocaties die het risico op een besmetting verminderen.

Versoepeling bezoekregels

Noorderbreedte is blij dat er in Nederland sprake is van een snelle daling in het aantal besmettingen. Ook zijn er steeds meer mensen gevaccineerd. Het gaat dus echt de goede kant op. Dat merken we ook binnen onze zorglocaties. De meeste bewoners op onze woonzorglocaties hebben hun tweede vaccinatie ontvangen. Daarmee zijn zij in principe voor 90 tot 95 procent beschermd tegen het coronavirus. De overheid is begonnen met de volgende stap in het versoepelen van de coronamaatregelen. En dat biedt ons de ruimte om ook binnen Noorderbreedte, na overleg met de Centrale Cliëntenraad en de Verpleegkundigen en Verzorgenden Advies Raad (VVAR), een aantal versoepelingen door te voeren.

Vanaf woensdag 9 juni gelden onderstaande tijdelijke voorwaarden voor onbepaalde tijd.

  • Volledig gevaccineerde bewoners/cliënten van onze zorglocaties mogen per dag ieder vier bezoekers ontvangen. Dit is de regel die geldt voor elke Nederlander.
  • Dat mogen per dag andere bezoekers zijn.
  • Zijn de bewoner en bezoeker beiden gevaccineerd of heeft de bezoeker een negatieve zelftest gedaan, dan mag het mondkapje af. Let op! Dit mag alleen op de kamer.
  • Per locatie kunnen er vaste bezoektijden zijn ingesteld. Vraag de locatie naar deze bezoektijden. Bezoek buiten deze tijden is dan alleen mogelijk in het geval van een nood- of spoedsituatie.
  • Bewoners/cliënten kunnen ook weer andere bewoners/cliënten ontmoeten, van de eigen en van andere afdelingen. Daarmee kunnen er weer activiteiten worden opgepakt.
  • Het bezoek mag ook weer plaatsvinden in het restaurant. Hierbij moeten u wel 1,5 meter afstand houden. Het mondneusmasker mag af als u aan tafel zit.
  • De dagbesteding gaat ook weer open. Deelnemers die niet bij Noorderbreedte wonen, kunnen weer samen met de bewoners deelnemen aan de dagbesteding.
  • Naast het maken van een wandeling is het voor bewoners/cliënten ook weer mogelijk om op familiebezoek te gaan of een ander uitstapje te maken. Belangrijk blijft het mijden van drukte en 1,5 meter afstand houden.
  • De bezoeker krijgt bij de ingang van de woonzorglocatie van ons een chirurgisch mondneusmasker uitgereikt. En draagt deze tijdens het gehele bezoek over de mond en neus. Raak het mondneusmasker tijdens uw bezoek niet aan en zet het niet af.
  • We blijven bewoners, cliënten en medewerkers ook bij geringe klachten snel op het virus testen. Zodat we direct in actie kunnen komen om het virus tegen te gaan.

Bij Noorderbreedte Revalidatie is de situatie anders. Doordat er steeds nieuwe cliënten komen die nog niet gevaccineerd zijn, is de vaccinatiegraad bij Noorderbreedte Revalidatie op dit moment nog veel lager. Toch zien wij wel mogelijkheden om ook op onze locatie een aantal versoepelingen door te voeren. Vraag de locatie daarnaar.

Nieuwsberichten – coronavirus

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stelt u deze dan aan uw contactverzorgende of contactpersoon op de locatie. U kunt ook contact opnemen met de Klantenservice van Noorderbreedte.

Klantenservice Noorderbreedte

Telefoonnummer: 058 – 280 30 30
E-mail: klantenservice@nb.nl

Een hart onder de riem voor al onze bewoners, cliënten,
familieleden en naasten. Van ons, voor jullie
!