Coronavirus (COVID-19)

We zijn blij dat de bewoners van Noorderbreedte bezoek mogen ontvangen. Daar zijn wij heel erg blij mee en tegelijkertijd ook heel zuinig op. We zijn zeer alert op de gezondheid van onze bewoners en cliënten. Bij een eventuele (verdenking op een) coronabesmetting moet de bezoekersregeling direct worden aangescherpt of tijdelijk worden stopgezet. Dat willen we graag voorkomen. Daarom gelden er een aantal voorwaarden aan het bezoeken van onze woonzorglocaties die het risico op een besmetting verminderen.

Bezoek is gewoon mogelijk

Gelukkig is een bezoek aan onze woonzorglocaties gewoon mogelijk. Daar zijn wij heel erg blij mee en tegelijkertijd ook heel zuinig op. We vragen bezoekers aan onze woonzorglocaties dan ook om voorafgaand aan hun bezoek onderstaande vragen door te nemen. Beantwoordt u een van onderstaande vragen met ‘ja’? Dan verzoeken we u onze locatie tijdelijk niet te bezoeken.

 • Heeft u in de afgelopen 24 uur corona-gerelateerde klachten gehad? Laat u dan testen via de GGD.
 • Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen met een test vastgesteld?
 • Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heeft u in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Heeft u in de afgelopen 10 dagen contact gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 • Bent u de afgelopen 10 dagen uit een land/regio teruggekeerd met een code oranje of rood?

U bent van harte welkom

Vanaf dinsdag 29 september verzoeken we u een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek aan een van onze locaties. Hiervoor neemt u uw eigen mondkapje mee.

Er zijn nog een aantal strikte voorwaarden aan uw bezoek om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Raak het mondkapje tussentijds niet aan. Was of desinfecteer uw handen wanneer dit per ongeluk wel gebeurt.
 • Gaat u buiten wandelen? Dan vragen wij u om drukke plekken te vermijden en 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Lukt dit niet, draag dan ook buiten uw mondkapje.
 • U reinigt uw handen bij binnenkomst en als u de zorglocatie weer verlaat. Wij zorgen dat er bij de in- en uitgang desinfectiemiddelen staan.
 • U registreert bij binnenkomst uw naam en telefoonnummer. Hiermee kunnen wij u zo snel mogelijk informeren mocht er sprake zijn van een besmetting.
 • U volgt de instructies van de Noorderbreedte-medewerkers op en u volgt de aangegeven looproute. Houdt altijd de 1,5 meter afstand aan.
 • U komt alleen op bezoek bij uw naaste en vermijdt contact met andere bewoners. U bezoekt geen andere afdelingen.
 • Verder vragen we aan u om zich aan deze hygiëneregels te houden:
  – Was regelmatig uw handen.
  – Schud geen handen.
  – Gebruik papieren zakdoekjes.
  – Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  – Houd minimaal 1,5 meter afstand.

Vakantie: code geel, oranje of rood

Bent u op vakantie geweest in een gebied waarvoor code oranje of rood geldt, dan kunt u 10 dagen niet op bezoek komen. Ook als u zich in deze 10 dagen laat testen en de test is negatief. Wanneer u na 10 dagen nog steeds klachtenvrij bent, bent u weer welkom in de locaties. Vermijd het contact met personen die in thuisquarantaine zitten vanwege het bezoek aan een land met code oranje of rood.

Bent u op vakantie geweest in een gebied waar code geel geldt, en u heeft lichte klachten dan vragen we u niet op bezoek te komen, en u eerst te laten testen. Is de uitslag van de test negatief, dan bent u weer van harte welkom in de locaties.

Als een land tijdens uw vakantie is gewijzigd van code geel naar code oranje, geldt ook dat u 10 dagen niet op bezoek kunt komen. De meest recente informatie per land/regio vind u op www.nederlandwereldwijd.nl. U kunt ook de reisapp van Buitenlandse Zaken downloaden.

Restaurants binnen locaties blijven open

In het belang van het welzijn van onze bewoners is besloten de restaurants binnen onze locaties open te houden voor bewoners, naasten en medewerkers. Uitzondering geldt voor Roelof’s Brasserie in Erasmus, dit restaurant is gesloten.

Gezondheid blijft voorop staan

We zijn blij dat de bewoners van Noorderbreedte bezoek mogen ontvangen. Tegelijkertijd houden we goed in de gaten wat het effect van meer bezoek op de verspreiding van het coronavirus is. We letten goed op de gezondheid van onze bewoners. Bij een eventuele (verdenking op een) coronabesmetting wordt de bezoekersregeling op advies van de GGD Fryslân direct aangescherpt of stopgezet. Dit kan een specifieke afdeling of een gehele locatie zijn.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stelt u deze dan aan uw contactverzorgende op de locatie. U kunt ook contact opnemen met de Klantenservice van Noorderbreedte.

Klantenservice Noorderbreedte

Telefoonnummer: 058 – 280 30 30
E-mail: klantenservice@nb.nl

Een hart onder de riem voor al onze bewoners, cliënten,
familieleden en naasten. Van ons, voor jullie
!