Baas van Morgen: kinderen nemen de leiding over van MCL en Noorderbreedte

Donderdag 10 juni is het de dag van ‘Baas van Morgen’. Kinderen nemen voor een dag het roer over van het MCL en Noorderbreedte.  De dag wordt georganiseerd door JINC, een organisatie die zich hard maakt voor gelijke kansen voor ieder kind, ongeacht afkomst of achtergrond.  

Kansen
JINC biedt op 10 juni – onder andere in samenwerking met MCL en Noorderbreedte – leerlingen de kans om het beste uit zichzelf te halen. Deze dag geeft de leerlingen flink wat zelfvertrouwen, meer energie en een bredere horizon. De leerlingen zien van binnenuit hoe beide organisaties samenwerken om de best mogelijke zorg te kunnen leveren aan de Friese burger.

Zorg verbeteren
Op 10 juni stellen de huidige bazen van het MCL en Noorderbreedte de volgende vraag aan de nieuwe bazen: ‘Hoe kunnen we de zorg voor een patiënt die een operatie ondergaat in het MCL en moet revalideren bij Noorderbreedte verbeteren?’  Gedurende de dag krijgen de leerlingen een rondleiding bij beide organisaties, nemen ze een kijkje op het operatiecomplex, brengen ze een bezoek aan een verpleegafdeling en gaan ze helpen op de revalidatie-afdeling. Op deze dag willen MCL en Noorderbreedte de leerlingen hun talent laten ontdekken, contacten opdoen en leren netwerken.

Waardevol
Zowel leerlingen als ‘bazen’ doen een waardevol contact op voor het leven. De huidige bazen laten zich door de leerlingen inspireren hoe beide organisaties zichzelf kunnen verbeteren. Immers, de jeugd heeft de toekomst. Daarom is het belangrijk om te investeren in de talenten van morgen.

Volg de Baas van Morgen op social media
Gedurende 10 juni worden er op de social media kanalen van het MCL en Noorderbreedte filmpjes en foto’s geplaatst van de werkzaamheden van de nieuwe bazen. Kijk snel (digitaal) mee op Instagram en Facebook via @mcleeuwarden, @noorderbreedte en @werken.bij.Noorderbreedte.