Alternatieve stroomlevering nieuwbouw Jabikshof

Voor de nieuwe zorglocatie Jabikshof van Noorderbreedte is een alternatieve stroomlevering gevonden. Deze oplossing is nodig om de verhuizing van de bewoners van Nieuw Mellens naar Jabikshof door te kunnen laten gaan. De verwachting is dat de bewoners nu in maart 2022 over kunnen naar het nieuwe onderkomen.

Onvoldoende capaciteit
Eerder maakte netbeheerder Liander bekend dat het elektriciteitsnet onvoldoende capaciteit heeft om de nieuwe zorglocatie van Noorderbreedte van stroom te voorzien. De stroomtoevoer zou pas op zijn vroegst gerealiseerd kunnen worden tussen 2023 en 2026. Tot die tijd zou de verhuizing moeten worden uitgesteld. Noorderbreedte heeft nu zelf een alternatieve oplossing gevonden voor het elektriciteitsprobleem.

Alternatieve stroomvoorziening
Noorderbreedte is hiervoor in gesprek gegaan met installateur Lodema en onze technische adviseur Klictet. Met elkaar is een goed en veilig alternatief gevonden voor de stroomlevering: Jabikshof krijgt straks de benodigde stroom uit zogenoemde accubatterijen. Daarnaast heeft de locatie nog een kleine aansluiting op het elektriciteitsnet van Liander. Zo beschikt Jabikshof over de elektriciteit die nodig is.

Begin 2022 verhuizen
Noorderbreedte begint direct na de bouwvakvakantie met het plaatsen van de accubatterijen en het aanpassen van de technische installatie. De verwachting is dat de bewoners van Nieuw Mellens begin 2022 kunnen verhuizen naar Jabikshof. Eigenlijk was het de bedoeling dat dit in december 2021 zou gebeuren, maar dat is helaas niet haalbaar. Noorderbreedte is blij dat met de alternatieve stroomvoorziening een langer uitstel wordt voorkomen.

Vragen of meer informatie?
Wanneer u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met onze Klantenservice via 058 – 280 30 30 of klantenservice@nb.nl.