‘Het levensverhaal’ met Hugo Borst

Datum: Dinsdag 22 september
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
(inloop vanaf 19.00 uur)
Plaats: woonzorgcentrum Erasmus (Hempenserweg 29, Leeuwarden)

Op 22 september a.s. organiseert Noorderbreedte een avond over ‘het levensverhaal’. Tijdens de avond gaan journalist/schrijver Hugo Borst en andere sprekers nader in op het thema.

Aanmelden
U kunt zich t/m 17 september a.s. aanmelden via www.noorderbreedte.eu/levensverhaal of via de Klantenservice van Noorderbreedte, (058) 280 30 30.

Het levensverhaal
Mensen met dementie zijn heel verschillend in hun behoeften, mogelijkheden, vaardigheden, wensen en verlangens. Hebben zij eenmaal te maken met een zorgverlener, dan is het belangrijk dat deze zorgverlener zijn of haar het levensverhaal kent. Dat kan helpen bij een goede en plezierige invulling van de dag van de cliënt.

Als mensen met dementie bij Noorderbreedte komen wonen, is het belangrijk dat ze zoveel mogelijk zichzelf kunnen zijn. We kijken samen met hen en de mensen om hen heen wat belangrijk is en wat ze zelf willen en kunnen. Daar helpt het levensverhaal bij.

De avond is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema en ook voor familie van bewoners, relaties van Noorderbreedte, medewerkers en vrijwilligers. U bent van harte welkom!

Programma

. 19.30 uur / Opening
Door Aukje van Kalsbeek, directeur Noorderbreedte

19.40 uur Mijn ma
Door Hugo Borst, journalist/schrijver. Hij schrijft in een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad over zijn moeder, zij heeft de ziekte van Alzheimer. Hij vertelt over haar.

20.30 uur Pauze

20.45 uur De meerwaarde van het levensverhaal
Door Ellen van der Veer, coördinator zorg en Ingrid Smits, verzorgende IG van Noorderbreedte. Zij gaan in op de meerwaarde van het levensverhaal voor hun werk.

21.05 uur Wat blijft is de liefde
Fotografen Ton Groot Haar en Dineke Kaal hebben het levensverhaal van drie bewoners van Noorderbreedte vastgelegd in beeld en woord. Familieleden vertellen hoe het is om het levensverhaal te delen.

21.30 uur Einde met aansluitend een hapje en een drankje

Parkeren
Parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder Erasmus; de ingang bevindt zich aan de Hempenserweg.

Wereld Alzheimer Dag
Noorderbreedte organiseert deze avond in het kader van de Wereld Alzheimer dag op 21 september a.s. Daarnaast worden dit najaar op de locaties van Noorderbreedte familiebijeenkomsten gehouden met ‘het levensverhaal’ als thema. Tegelijk rouleert op de locaties een expositie met twaalf portretten van bewoners van Noorderbreedte.

TIN0057 Logo Alzheimerdag 2015-blauw-voor web_klein